LOL - Live Online Leren

In deze leeromgeving brengt Learning Connected zorgprofessionals samen via LOL, zodat jij live en interactief kunt leren waar je maar wilt.

Veel online leerplezier!

Youz Online biedt volledige online face-to-face behandeling aan kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers. Er wordt online psycho-educatie gegeven in groepen en er zijn online behandelgroepen. Als groepsbehandeling niet passend is dan zijn individuele behandeltrajecten ook mogelijk. Youz Online heeft aanbod voor ADHD, ASS, stemming, angst, tics, trauma en hechting.

 

De behandelingen vinden plaats binnen de Live Online Leren omgeving. De behandelaar heeft via een Live Online klaslokaal contact met het kind, de jongere of ouders/verzorgers. Iedereen kan de behandeling vanuit eigen locatie volgen. Het is online, maar wel met de gewenste interactie die je bij face-to-face bijeenkomsten gewend bent. Interactie staat centraal en opdrachten kunnen gezamenlijk worden gemaakt. De online bijeenkomsten worden gecombineerd met zelfstudie opdrachten.

 

Wat is Live Online Leren?

De Live Online Leren methode is een innovatieve didactiek waarin de voordelen van online en face-to-face samenkomen: makkelijker te organiseren, maar mét live interactie tussen de behandelaar en cliënt.

Bij de LOL-methodiek heb je van achter je laptop of tablet live contact met de behandelaar en eventuele andere deelnemers via een microfoon/headset en een webcam. Dit scheelt reistijd, reiskosten, oppas, afzeggen van school of werk etc.

Interactie staat centraal. Bij de groepsaanbod kunnen ervaringen met elkaar worden gedeeld, opdrachten worden gezamenlijk gemaakt en filmpjes en bestanden worden gedeeld. Het is dus online, maar dan wel met de gewenste interactie die je van face-to-face bijeenkomsten gewend bent.

Alle behandelaren die werken bij de Youz Online zijn getraind om online te kunnen behandelen via LOL.

 

Hoe word ik wegwijs in de LOL-omgeving?

Voorafgaand aan de eerste sessie van de behandeling vindt er een testsessie plaats. Deze testsessie wordt ruim van te voren ingepland. Tijdens deze sessie wordt je geholpen met de techniek en krijg je een uitleg over de omgeving en functies. Je krijgt de instructies voor deze testsessie via de mail toegestuurd. Deze testsessie bereidt iedereen voor om met vertrouwen aan de online behandeling te kunnen beginnen.

 

Is online behandelen effectief gebleken?

De afgelopen jaren is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit van E-Health. Met name online zelfhulp (e-learnings), chat en mHealth (het gebruik van een mobile app) zijn effectief gebleken en dragen bij aan de verbetering van de zorg.

De behandeling van Youz Online volgens de LOL-methodiek, en vooral het online groepsaanbod, zijn nieuw en uniek. Deze vorm van E-Health combineert online met face-to-face contact en neemt hiermee enkele beperkingen van E-Health weg: gebrek aan echt contact tussen behandelaar en cliënt en contact met andere kinderen en jongeren of ouders. Bij de groepsbehandeling wordt er gewerkt met kleine groepen, waarbij deelnemers vooral met elkaar en de behandelaar in gesprek gaan. Er is veel interactie.

 

Wat zijn zelfstudie opdrachten?

De behandeling bij Youz Online is een combinatie van live online sessies en zelfstudie opdrachten. De zelfstudie kan bestaan uit informatie lezen, vragen beantwoorden, video’s kijken en opdrachten maken. De zelfstudie onderdelen doorloop je zelfstandig als voorbereiding op de live online sessies.

Wat gebeurt er met de gegevens die ik invoer?

Voor het gebruik van LOL wordt je e-mailadres in onze beveiligde database opgeslagen. Het mailadres is nodig om een account aan te maken en dit maakt het mogelijk om nieuwe inloggegevens op te vragen wanneer je deze kwijt/vergeten bent. De gegevens die je invoert kunnen bekeken worden door de behandelaar die aan jou gekoppeld is. Verder zijn deze gegevens voor derden niet zichtbaar. Indien er vragen zijn over de voorwaarden voor het gebruik van Learning Connected kun je contact opnemen via contact@learningconnected.nl.

 

 

 

 

Voor contact met Youz Online kunt u mailen naar  youzonline@youz.nl of vraag uw contactpersoon van Youz naar meer informatie.